فرنوم ها دو نوع هستند، فرنوم لبی و زبانی که گاهی اوقات این دو نوع فرنوم میتواند مانع عملکرد طبیعی اعضای دهان شود، بافت سفتی هستند که عضوی از بدن را به بافت مجاورش متصل میکنند تا مانع حرکت زیاد آن شود و فرنکتومی به عمل جراحی ساده ای می گویند که برای درمان این مشکل انجام می شود.
فرنوم گاهی بیش از حد کوتاه، کشیده یا سفت است و باعث محدودیت حرکتی در انجام وظایف متداولی مانند غذا خوردن و صحبت کردن ایجاد میکند و مانع از رشد مناسب کودک میشود و در زیبایی ظاهری نیز تاثیر می گذارد.
چند روش برای جراحی برداشتن فرنوم لب وجود دارد که آسیب کمی دارند و زخم آنها زود بهبود می یابد قدیمی ترین روش با تیغ یا قیچی جراحی است که پزشک صرفاً برشی را برای آزاد کردن فرنوم و قطع کردن آن ایجاد میکند.
روش دوم جراحی فرنوم با لیزر است که بجای قیچی یا تیغ از دستگاه لیزر کوچکی برای از بین بردن فرنوم استفاده میشود که پرکاربردتر است.
فرنکتومی هم ممکن است خطراتی داشته باشد گاهی اوقات ممکن است جراحی موفقیت آمیز نباشد و عمل باید تکرار شود و یا گاهی فرنولوم مجدداً متصل میشود. که البته این مشکل بسیار نادر است، تا چند روز پس از جراحی دچار ممکن است دچار ناراحتی خفیفی شوید، همین طور احتمال خونریزی شدید، هماتوم و عفونت هم پس از جراحی وجود دارد، گاهی لازم است بیمار پس از فرنکتومی زبان تحت گفتار درمانی قرار بگیرد تا روش استفاده صحیح از زبانی را فرابگیرد که حال آزاد شده و دامنه حرکتی بیشتری دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مطب دکتر مهدی غلامی در مشهد در ارتباط باشید