زیبایی خود به تنهایی همه چیز است

آدرس: احمد آباد، نبش ملاصدرا 2، ساختمان سپهر صدرا، واحد 5

  • تلفن تماس : 38414605 - 051
  • تلفن همراه منشی: 09058912899

تاثیر جراحی بینی بر درمان خروپف

روش های زاویه سازی صورت

تاثیر جراحی بینی بر درمان خروپف

برای درمان خروپف به کجا باید مراجعه کرد؟

درمان خروپف معمولا توسط متخصصین  گوش، حلق و بینی انجام می شود، اما باز هم با توجه به علت اصلی خروپف، می توان به متخصصین مختلف مراجعه کرد. مثلا اگر فردی در اثر اضافه وزن دچار خرو پف شده باشد، با کمک یک متخصص تغذیه و یا متخصص غدد درون ریز، می تواند این مشکل را حل کند. اگر علت خرو پف مصرف زیاد الکل باشد، برای درمان آن نیاز به کمک روانشناس وجود دارد و به همین ترتیب اگر فرد دارای خروپف، دچار ناهنجاری بینی باشد، لازم است که به یک جراح بینی مراجعه کند. در واقع اگر  به علت ناهنجاری در بینی مثل مشکل انحراف تیغه بینی یا پولیپ و غیره دچار عارضه خروپف شده باشید، بعد از جراحی بینی توسط یک جراح با تجربه، حتما این مشکل تا حد زیادی برطرف خواهد شد. در این مقاله به بررسی تاثیر جراحی بینی بر درمان خروپف میپردازیم.

 

جراحی بینی چگونه به درمان خروپف کمک می کند؟

می دانیم که گاهی اوقات، حجم  لوزه ها منجر به مسدود شدن راه های هوایی شده و باعث ایجاد خروپف می شود که برای حل این مشکل، اغلب جراحی لوزه صورت می گیرد. اما در بسیاری از موارد، وجود پولیپ های کوچک و بزرگ  در بینی  نیز می تواند یکی از عوامل ایجاد خروپف باشد. علاوه بر این، داشتن پولیپ، ممکن است حس بویایی شما را نیز دچار اختلال کند و  یا در موارد حاد، منجر به عفونت های شدید گردد.

زمانی که تیغه ی بینی دچار انحراف است، به طوری که مسیر های تنفسی چپ و راست  به درستی از هم جدا نیستند، سوراخ های بینی تان مسدود شده و تنفس همراه با صدای خروپف انجام می شود. انحراف بینی همچنین باعث خشکی دهان نیز خواهد شد.

برای رفع مشکلات تنفسی از طریق بینی، باید در جراحی، اختلالات بافت نرم و سخت اصلاح گردد.


برای اطلاع از جراحی های فک و صورت اینجا کلیک کنید.

به کمک جراحی زیبایی بینی، ممکن است از میزان خروپف فرد کاسته شود اما جراحی رینوپلاستی، درمان قطعی خروپف نیست. درست است که این جراحی در باز شدن راه های تنفسی موثر است و همین امر تنفس شما را بهتر می کند اما درواقع برای برطرف کردن دقیق مشکلات انسداد دستگاه تنفسی، به معاینه ی دقیق حلق و بینی توسط دکتر متخصص گوش و حلق و بینی نیاز است و در صورتی که کوتاه بودن فک تحتانی مشکل تنگ شدن راه تنفسی باشد لازم است که به  متخصص فک مراجع شود.

اگر علت خروپف به بینی مرتبط باشد، روش های جراحی که برای آن صورت می گیرد شامل سپتوپلاستی (جراحی تیغه بینی) و یا جراحی برای درمان پولیپ است.

در چه شرایطی جراحی بینی، خود می تواند باعث ایجاد خروپف شود؟

بسیاری از کسانی که اقدام به جراحی زیبایی بینی می کنند، این سوال برایشان پیش می آید که آیا ممکن است در اثر این عمل دچار انسداد مجاری تنفسی و به تبع آن خروپف شوند؟ در این مورد باید گفت که اگر پزشک شما در جراحی خطا کند و همه جوانب را در نظر نگیرد، بله احتمال این امر نیز وجود دارد.

جراح بینی خوب باید حتما به این موضوع توجه کند که اگر بینی از یک حدی کوچکتر شود، ممکن است شما بعد از عمل دچار عارضه خروپف شوید. در واقع یک جراح بینی خوب باید سعی کند در حین رفع عیوب ظاهری و داشتن ظرافت، مشکلی برای ساختار داخلی بینی ایجاد نکند.

تیغه ی بینی باید به دقت بازسازی و شاخک های انتهای بینی، به درستی جمع شوند. در غیر این صورت یک سهل انگاری کوچک و بی توجهی پزشک، بیمار را بعد از عمل دچار مشکلات جدی از قبیل خروپف خواهد کرد.


برای اطلاع از جراحی های بینی اینجا کلیک کنید.

نتایج جراحی بینی در درمان خروپف

مطالعات زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد جراحی بینی چه در مورد تیغه بینی، چه شاخک‌ها، سینوس‌ها یا قسمت بیرونی بینی، می‌تواند انسداد بینی و سایر مشکلات مرتبط را بهبود بخشد. علاوه بر این، بهبود انسداد بینی برای افرادی که بیشتر از دهان نفس می کشند بسیار سودمند است و تنفس صحیح از راه بینی را برای آنان امکان پذیر می سازد.

در نهایت نیز، دیگر درمان‌های جراحی خروپف مثل جراحی نرم کام و لوزه و غیره و یا ابزارهای دهانی نیز تنها در صورتی مؤثر خواهند بود که فرد بتواند به خوبی از طریق بینی نفس بکشد.

مطالعات زیادی وجود دارد که فقط تأثیر جراحی بینی را در درمان آپنه خواب یا خروپف ارزیابی می کند. این مطالعات نشان داده اند که جراحی بینی به خودی خود نمی تواند اختلال آپنه خواب را در اکثر بیماران کاهش ‌دهد، اما می‌تواند کیفیت خواب و علائمی مانند خواب‌آلودگی را بهبود بخشد.

بر اساس این تحقیقات، بسیاری از بیمارانی که دچار خرو پف های طولانی مدت بوده اند، تنها با جراحی بینی درمان شده اند، اما چنان که گفتیم برای درمان آپنه خواب، معمولا جراحی بینی به تنهایی کافی نیست.

وقتی صحبت از جراحی بینی برای درمان خروپف می شود، تاثیر آن احتمالاً به تعدادی از عوامل بستگی دارد:

  • درجه انسداد بینی و بهبود تنفس که پس از درمان رخ می دهد (هرچه انسداد بیشتر باشد، نتیجه عمل نیز چشمگیرتر است. )

  • درجه خروپف یا آپنه خواب (خروپف و آپنه خواب انسدادی خفیف، احتمالاً شانس بهتری برای بهبودی نسبت به آپنه خواب یا خروپف متوسط ​​تا شدید دارند.)

  • تغییر تنفس از راه دهان به بینی

گاهی اوقات همه ما بعد از جراحی بینی، از مزایای این عمل شگفت زده می شویم.


برای اطلاع از جراحی های ایمپلنت اینجا کلیک کنید.

چرا باید خروپف را درمان کرد؟

خروپف مزمن و دائمی عوارضی دارد که موارد زیر از آن جمله اند:

  • خواب آلودگی در طول روز

  • دشواری در تمرکز

  • تصادفات وسایل نقلیه به دلیل خواب آلودگی

  • فشار خون بالا

  • بروز بیماری های قلبی

  • بروزسکته

  • ایجاد مزاحمت برای اطرافیان در طول شب

بسیاری از افراد با  بالا رفتن سن به تدریج دچار خروپف می شوند. بنابراین شما نیز اگر در حال حاضر این مشکل را ندارید، ممکن است با افزایش سن شروع به خروپف کنید. از این رو مهم است که با روش های درمانی موجود، از ایجاد آن پیشگیری کنید.


مشاهده مقالات مرتبط با تاثیر جراحی بینی بر درمان خروپف

منبع

mayoclinic.org/diseases-conditions/snoring/symptoms-causes/syc-20377694

 

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/15580-snoring

 

https://sleep-doctor.com/blog/does-nasal-surgery-for-snoring-work/

دیدگاه خود را بنویسید

سیزده − شش =